Povestea Narcheese

Povestea Narcheese
Cum am început?
Povestea Atelierului de Brânză Narcheese a început în anul 2019, când Narcis Pintea și-a urmat visul și a continuat tradiția familiei sale, aducând-o la nivelul următor. După ce a absolvit studiile Școlii de Agricultură din Valais, Elveția, fiind singurul român absolvent al acestei instituții, Narcis a aplicat know-how-ul și a pus bazele atelierului în satul său natal Cornești, un sat pitoresc din județul Cluj. Laptele provine din ferma proprie din același sat, care are aproximativ 60 de bivolițe, 40 de vaci ,,Bălțată românească’’, 200 de capre ,,Alpin francez’’ și 500 de oi. In jurul fermei se află teren cositor, arabil si pășune pe care le lucrează bio. In timpul iernii, pe aceste pământuri se împrăștie îngrășământ natural care provine de la animalele din fermă. Acest ingrășământ are rolul de a îmbogăți și de a fertiliza solul. In timpul verii, de pe aceste pamanturi producem fan, lucernă si siloz. Pe timpul iernii, animalele mănâncă fân, lucernă și siloz, iar în timpul verii pasc libere pe pășune. Nu folosim concentrate care să forțeze animalele să producă mai mult lapte decât produc ele în mod natural.

Cum se prepară lactatele?
La Atelierul de Brânză Narcheese folosim doar metode artizanale după rețete tradiționale, fără a grăbi procesul natural, și aplicăm gusturilor din copilărie tehnicile învățate în străinătate. Astfel, produsele Narcheese sunt 100% naturale, fără aditivi, conservanți sau alte adaosuri. Preparatele noastre sunt de două tipuri: cele regulate și cele sezoniere. In categoria produselor regulate se află brânza de burduf, laptele, chefirul, sana, telemeaua proaspătă, iaurturi, smântână și unt, iar în categoria produselor sezoniere sunt, printre altele, brânza Raclette, care este specialitatea noastră, cașul învechit Ierea și cașul traditional, produse care stau la maturat câteva luni înainte de a putea fi gustate de clienții noștri. Dintre miile de clienți mulțumiți, cele mai bune recenzii au fost ale brânzei Raclette, noi fiind unicii producători din țară ai acestui tip de brânză în conformitate cu rețeta originală din Elveția. Acest tip de brânză, care stă la maturat minim 4 luni în beciurile noastre speciale pentru acest proces, poate fi degustat rece sau prin încălzirea unei jumătăți de roată la capătul de unde a fost tăiată, creând o brânză topită senzațională, perfectă pentru a impresiona prietenii sau familia la masă.

Ce ne reprezintă?
Ne ghidăm după sloganul ,,Când artizanal nu e doar o vorbă în vânt’’ iar principala noastră preocupare este satisfacția clienților și păstrarea fabricării brânzeturilor la un nivel cât mai autentic, fără a industrializa procesul, deoarece ar scădea calitatea și implicit experiența consumatorilor. Ne dorim ca produsele noastre să vă încânte, să vă aducă aminte de gustul copilăriei și să fie nelipsite din gospodăria fiecăruia. Vă mulțumim pentru interes și vă invităm să descoperiți în continuare lumea Narcheese!

Magazinul nostru online
In februarie 2024, am făcut pasul spre extinderea în online. Un pas important în povestea brand-ului nostru, după ce am activat și activăm în continuare în locații fizice. In 2022 am dat drumul primului magazin oficial Narcheese, pe strada Fabricii, în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca. Am schimbat locația și în curând vom da drumul la Narcheese Bistr&more, o îmbinare între băcănie și bistro, unde veți putea achiziționa toate produsele noastre proaspete, cât și preparate calde din brânzeturile noastre speciale. De asemenea, produsele noastre pot fi găsite în diverse băcănii din mai multe orașe. Acum nu mai ai niciun motiv să nu cumperi produsele noastre, fiind disponibile și fizic, și online :). Vă așteptăm cu drag!
Postarea urmatoare

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!